Nyheter

Beredskapsveckan – Med öppet hus i skyddsrum!

Vecka 39 är återigen här, vilket betyder att det är dags för den årliga beredskapsveckan. I år är temat ”Sätt igång”. Det är en tid då vi uppmanas att reflektera över vår krisberedskap och fundera på hur förberedda vi faktiskt är om en kris skulle inträffa. Tänk om vattnet skulle sluta rinna ur kranen, om strömmen gick eller om vi blev utan värme – hur skulle du klara dig då?

Som privatperson förväntas du ha hemberedskap för en vecka, oavsett om du är hyresgäst hos oss på Gamla Byn AB eller bor i egen villa.

Entré till skyddsrum i ett bostadshus.

Skyddsrum på Slaggatan 3

Om kriget kommer

Det är en skrämmande tanke, men vad skulle vi göra om vi plötsligt befann oss i en krigssituation? Var finns närmaste skyddsrum? Är jag tilldelad ett särskilt skyddsrum och får jag ta med mitt husdjur? Det är många frågor som väcks när vi börjar tänka i dessa banor. På Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) webbplats hittar du all information du behöver. Där hittar du också MSB:s skyddsrumskarta.

Entré till skyddsrum i ett bostadshus.

Skyddsrum på Slaggatan 3

Vill du veta hur det kan se ut i ett skyddsrum?

Under beredskapsveckan öppnar vi för första gången dörrarna, till ett av våra skyddsrum för öppet hus. Välkommen ner för att uppleva hur det kan kännas att vara i ett skyddsrum. FRG – Frivilliga resursgruppen kommer att ha personal på plats.

Plats: Slaggatan 3, källartrappa ner på gaveln mot Slaggatan 1
Första tillfället: onsdag den 25 sep klockan 15-17
Andra tillfället: fredag den 27 sep klockan 9-11

Translate »